Dekbedden

Dekbedden zijn er met vele soorten vulling en in meerdere warmteklassen. Klasse 1: v.a. 8,8 cm voor een koude kamer of als u gevoelig bent voor kou. Klasse 2: 6,2 – 8,2 cm met een gemiddelde isolatie, bij de meeste mensen favoriet. Klasse 3: 4,0 – 5,7 cm in een warme kamer of als u het snel warm heeft. Klasse 4: 2,0 – 3,4 cm zomer-dekbed, optimaal comfort tijdens warme nachten. Wij leveren dekbedden met vele soorten vullingen zoals ganzen-, eenden- of eiderdons, wol, katoen, zijde, cashmere, eiderdons of synthetisch.

Dekbedden in vele soorten

Van alle vulmaterialen is kwaliteitsdons het beste in staat uw lichaamswarmte vast te houden. Hoogwaardig dons heeft een nog betere vochtregulatie dan normaal dons. Het neemt transpiratievocht sneller op en staat het ook weer sneller af aan de omgeving. Dons en veren hebben tevens unieke vocht-regulerende eigenschappen, waardoor ze een ongunstig klimaat zijn voor de huisstofmijt.
De zuiver scheerwol gevulde dekbedden hebben een stevige percal tijk en zijn uiterst geschikt voor mensen die een niet te licht dekbed wensen. Het Cashmere dekbed heeft een uitstekende vocht- en warmteregulatie en voelt nog steeds droog aan als het 30% vocht heeft opgenomen.
De dekbedden worden per vak een voor een gevuld en kunnen dus nagevuld worden. Als u achteraf een te koud dekbed heeft gekocht kan het eenvoudig aangepast worden naar uw wens.

Kwaliteitskenmerken

Donzen dekbedden met het NOMITE label zijn geschikt voor mensen met een allergie voor de huisstofmijt en voor mensen met astmatische aandoeningen. Het DOWNFRESH keurmerk verenigt fabrikanten die zich houden aan de gedragscode met betrekking tot het dierenwelzijn. Dat betekent dat ‘levend plukken’ onacceptabel is, dat herkomst moet worden vermeld en dat grondstoffen uit verdachte landen en van verdachte bronnen niet worden geaccepteerd. Vulmateriaal met het GREENLINE-label is na afloop van de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar, omdat het geproduceerd is zonder agressieve desinfecteringsmiddelen. De ÖkO-TEX 100 is een internationaal erkend certificaat voor veiligheid in de textielketen. Dit label geeft aan dat het gebruikte textiel getest is op schadelijke stoffen en geen risico vormt voor de gezondheid van de gebruiker.


Heeft u een dekbed nodig?

message icon Laat een bericht achter