Hoofdkussens

Hoofdkussens zijn zeer persoonlijk, ze moeten het hoofd ondersteunen en mogen geen nekklachten veroorzaken. Botman heeft een assortiment van een Nederlandse fabrikant, die ze in meerdere soorten, maten en vormen produceert. Kussens zijn er vervormbaar met veren & dons gevuld, vormvast met Talalay latex & dons gevuld, met neksteun, als sluimerrol en als kinderkussen. We leveren hoofdkussens in een soft, medium en firm kwaliteit alsook in meerdere afmetingen.

Het belang van een goed hoofdkussen

Uitgerust wakker worden kan vaak worden bevorderd door een goed hoofdkussen. Het hoofdkussen moet de druk van de lichaamsdelen opvangen en evenredig verdelen. Alle zenuwen van het lichaam lopen door de nekwervels. Het is daarom van belang dat de nek en het hoofd op de juiste manier ondersteund worden. Kies daarom voor een kussen met de juiste ondersteuning, waarbij uw nekspieren en wervels ontspannen, zodat u weer fris aan een nieuwe dag kunt beginnen.

De juiste ondersteuning

De slaaphouding verschilt van mens tot mens. Een buikslaper heeft een laag kussen nodig. Een rugslaper een wat hoger kussen en een zijslaper heeft wat meer stevigheid nodig. De hoogte van uw kussen is onder andere afhankelijk van uw matras en uw lichaamsbouw. Belangrijk is dat de wervelkolom bij iedere houding de juiste ondersteuning krijgt.

Wilt u meer weten over hoofdkussens?

message icon Laat een bericht achter