Talalay latex

Het productieproces van Vita Talalay® Latex Superior™ is vele malen gecompliceerder dan de traditionele latex kwaliteiten. De vormen waar de vloeibare latex in wordt gegoten zijn extreem kostbaar en het gehele productieproces van deze premium latex zoals het vacumeren, bevriezen en het verhitten is veel ingewikkelder en arbeidsintensiever dan de conventionele latex. Verder wordt er alleen met de zuiverste latex grondstoffen gewerkt.

Vita Talalay About Latex
De Latex wordt uit de boom gewonnen door inkepingen te maken in de barst, de vloeibare latex wordt dan opgevangen in een kom die aan de boom bevestigd zit. 100% natuurlijk materiaal wat milieu vriendelijk wordt gewonnen. Goed voor de werkgelegenheid van deze landen, goed voor de natuur, en 100% recyclebaar.
Er worden geen dieren mishandeld voor het winnen van haren zoals bij paarden en kamelen.

De ronde  open cel structuur ontstaat door het TALALAY proces, door het vriesprocedé staan alle ronde cellen met elkaar in verbinding waardoor er een uitstekende ventilerende latex kern ontstaat. 

Vita Talalay® Latex Superior™ is een superieure latex die duurzaam is en heel veel comfort biedt. Het verslaat alle andere materialen op het gebied van veerkracht, duurzaamheid, ventilatie en ondersteuning. Door de open celstructuur wordt optimale ventilatie en vochtregulatie geboden. Een Neptune Vita Talalay® Latex matras biedt een optimale nachtrust omdat deze het lichaam ondersteunt, waar dat nodig is. De kwaliteit en dikte van de matras hebben grote invloed op het comfort van de matras.

Een Neptune Vita Talalay® latex matras kan voorzien worden van een Embrace™ (traagschuim) toplaag. Deze toplaag zorgt voor een druk-verlagende werking op de drukpunten van het lichaam; de schouders, heupen, knieën en enkels. Embrace™ is de enige visco-elastische traagschuim, die uitstekend ademende eigenschappen heeft. VITA Talalay® latex heeft superieure comfort eigenschappen en ventileert beter dan elk ander type comfortschuim. Door het gepatenteerde procedé wordt dit product door slechts enkele producenten wereldwijd gefabriceerd.
Vita Talalay About Talalay

Jarenlang onderzoek en productontwikkeling hebben een product opgeleverd van exceptionele kwaliteit, dat op de specifieke wensen van onze klanten kan worden afgestemd. Alle Vita Talalay® producten zorgen voor maximale ventilatie hetgeen helpt om lichaamsvocht af te laten voeren. Dit draagt tevens bij aan het reguleren van de lichaamstemperatuur. Hierdoor zult u beter en hygiënischer slapen. Slapen op Vita Talalay® Latex is als slapen op lucht, het geeft een ultieme slaapervaring.

Ondersteunend, comfort en luxe
Het unieke Talalay proces is reeds met meer dan 50 jaar ervaring en kennis door Radium Foam geperfectioneerd. Vita Talalay® Superior Latex is superieur. Geen enkel ander materiaal in de markt biedt deze consistente duurzaamheid en goed ventilerende eigenschappen. Maar bovenal zorgt het zachte karakter van dit materiaal ervoor dat uw lichaam comfortabel rust. U kunt op een natuurlijke manier heerlijk slapen.

De dikte van de matraskern bepaalt mede de kwaliteit Talalay die nodig is voor een goed slaapcomfort. Bij een matraskern dikte van 12 cm is de Firm W9S nodig, zodat voorkomen wordt dat de drukpunten van schouders en heupen door het schuim heen drukken. Bij een dikte van 15 cm kan de Medium W7S of de Firm W9S gebruikt worden. Bij een dikte van 18 cm kan de Soft W6S, de Medium W7S en de Firm W9s ingezet worden, die vervolgens afgewerkt wordt met een Embrace of Soft W6S toplaag van 3- of 4cm dikte. Hoe hoger het gewicht van de gebruiker, des te zwaarder moet de kwaliteit Talalay zijn, die gebruikt wordt.

Neptune heeft de navolgende kwaliteiten in ruwe blokken op voorraad:
Talalay W3S: super soft, geschikt voor matrastoppers met een dikte van 4-6 cm
Talalay W4S: soft doch iets steviger, geschikt voor matras oppers met een dikte van 4-6 cm
Talalay W6S: soft, geschikt voor matrassen
Talalay W7S: medium, geschikt voor matrassen
Talalay W8S: medium+ , geschikt voor matrassen
Talalay W9S: firm, geschikt voor matrassen
Talalay W10S: extra firm, geschikt voor matrassen

NOTE: Een aantal kwaliteiten zijn ook leverbaar als FR schuim, dus brandvertragend.

Meer nieuws

Topmatras
Corona tijdperk
Tips voor beter slapen
Save the date
Uitbreiding in volle gang
Showroom op de Balearen