Botman is dé matrassen fabrikant in Noord-Holland. Wij leveren handgemaakt en maatwerk. Wij werken met de beste grondstoffen en we kunnen voor iedereen het optimale matras produceren. Elk mens heeft zijn eigen lichaamsbouw. Daar kunnen wij elke kwaliteit matrassen voor leveren.

Matrassen vergelijken

Matrassen met elkaar vergelijken is een belangrijke stap in het uitkiezen van het juiste matras. Het is van groot belang dat u een matras kiest dat goed bij uw lichaamshouding past. Voordat u gaat proefliggen bij Botman, adviseren wij om eerst eens verschillende matraseigenschappen te vergelijken. Zo weet u welk type bij u past.

Vita Talalay latex matras

Het Talatay latex matras is het natuurproduct dat wij in ons assortiment hebben. Dit product is ook geschikt voor mensen die meer transpireren tijdens het slapen. Andere varianten van latex matrassen hebben wegens een enigszins gesloten celstructuur meer moeite om vocht af te voeren. Het Talalay latex matras is zeer opencellig. Het produceren volgens Talalay proces is één van de duurste methoden.

Pocketvering matras

Een pocketvering matras is voorzien van zogenaamde comfortzones. Het menselijk lichaam is hierbij een belangrijke factor. De zones worden gerealiseerd door verschillende hardheden van de pocketveren. Pocketvering matrassen zijn er in verschillende varianten. Als u overweegt een pocketveringmatras te kopen, wilt u eerst genoeg informatie ontvangen over de matraseigenschappen. Pocketvering matrassen zijn erg populair, vanwege de grote hoeveelheid positieve en gangbare eigenschappen.
Een pocketvering matras is gemaakt van een afdeklaag. De kern bestaat uit veren die per stuk in zakjes zijn verpakt. Het zakje met veren is een pocket. De pockets zijn aan elkaar gelijmd of genaaid. Zij functioneren afzonderlijk van elkaar.

Koudschuim matras

Koudschuim matrassen hebben een uitstekende elasticiteit. De matrassen hebben een open celstructuur en geven samen met de profilering een uitstekende luchtcirculatie en ventilatie. Dankzij de elasticiteit zijn ze prima toepasbaar op verschillende bedbodems.
Een variant op koudschuim matrassen is er één met traagschuim. Dit matras zorgt voor drukverlaging en zijn vooral aan te bevelen voor mensen met gevoelige spieren en gewrichten.

Bent u op zoek naar een matrassen fabrikant in Noord-Holland? Neem eens een kijkje in onze showroom in Hoorn.